PHOTO TOUR 1 of 4

Golden Gate OBGYN

An existing OBGYN practice in an 1860s-era brick and steel grain warehouse is fitted with a soft, modern and welcoming design to reflect the identity of the clinic and its patients.

  • North Waterfront, San Francisco
  • Health & Wellness
  • High-end OBGYN Office
  • 5,800 s.f.

OUR SOLUTIONS

A softer setting

We selected natural and elemental materials such as delicate glass and lacy burled wood to complement yet temper the existing rawness of the building.

Vertical recessed lighting washes a textured wall.

A responsive palette

International orange provides life, optimism and intensity, and references the Golden Gate Bridge, while light blue provides a soft counterbalance.

Original artwork in the waiting room ties the palette together.

Neutral finishes allow the touches or orange to take center stage.

Metaphor as design

We drew on the notion of the nest — a safe, nurturing space — to design an identity that resonates with the needs of the clinic's patients.

Circular forms and natural tones evoke warmth and well-being.

THE RESULT

Imaginatively designed to elevate the practice and honor its patients, Golden Gate OBGYN turned the space’s greatest challenge — the existing raw industrial elements — into its greatest advantage.

VIEW Health & Wellness PORTFOLIO

Bay Area Bioskills Training Center Gets A Design Infusion

TYPE: Training Facility
LOCATION: South San Francisco, CA
VIEW PROJECT

San Francisco Periodontics and Dental

TYPE: High-end Periodontics and Dental Office
LOCATION: San Francisco, CA
VIEW PROJECT

Redefine
your space

with Martinkovic Milford Architects

START THE DISCUSSION