PHOTO TOUR 1 of 11

Formal + Modern in Cow Hollow

Designed for an father and his two sons, The Cow Hollow II renovation sought to craft a modern masculine interior, flooded with natural light and air, while maintaining formal division of spaces to allow for separation and privacy.

22% Increased Square Feet
  • San Francisco, CA
  • Residential
  • Single Family Home
  • 3995 Sq. Ft.

OUR SOLUTIONS

Light + Air

We created opportunities to Maximize access to natural light and fresh air including fully pocketed sliding doors and retractable skylights.

Enlightened Interior Spaces

A luxurious retractable skylight transforms a windowless office.

Seamless Connection

Exterior doors to the decks slide completely into the wall.

The elegantly tapered spindles comprising the stairwell balustrade and panelized wall connecting the first and second floors add traditional elements to an otherwise contemporary design.

Texture + Contrast

Rustic slabs and petrified wood provide a dark masculine style anchor contrast with smooth white walls and counters for a stunning visual vocabulary.

Petrified Wood Backsplash

Contrasts with the smooth white quartz countertops.

THE RESULT

Together with our client, we were able to achieve a sustainably minded home — spatially traditional but modern in styling — that provides room for both gathering and privacy with an emphasis on light, air and connection to the outdoors.

VIEW Residential PORTFOLIO

Art + Life in The Marina District

TYPE: Single Family Home
LOCATION: San Francisco, CA
VIEW PROJECT

Hillside Sanctuary in Glen Park

TYPE: Single Family Home
LOCATION: San Francisco, CA
VIEW PROJECT

Redefine
your space

with Martinkovic Milford Architects

START THE DISCUSSION