PHOTO TOUR 1 of 10

Custom Tailored Alterations In Noe Valley

Our clients wanted to maximize space and achieve a modern, airy and family-centric home. Our clients also brought their love of the artist Mondrian to the table. We used their love of this as inspiration to our approach in form, line and composition.

47% Increase In Sq. Ft.
  • San Francisco, CA
  • Residential
  • Single Family Renovation
  • 2425 Sq. ft.

OUR SOLUTIONS

Ripe For Reinvention

This property was deemed by SF Planning as architecturally insignificant - we sought to change that.

Creative treatment of similar materials adds connection

Family space is seamlessly created both inside and out

“We are loving our home and the choices you made. There are little things that I discover every other day or so, new angles and perspectives that bring a smile to my face." — Noe Valley I Homeowner

SPACE & MOVEMENT

Similar layouts in the everything from mullions to cabinetry flow from room to room while inviting you to explore the unique function of each space.

Mondrian lines inspire and invigorate

The stunning deconstructed chandelier ushers movement

"I catch myself parking the car further away so I can get a better view of the home”. — Noe Valley I Homeowner

Light & Color

Each room is a study in light & design. With creative treatment of similar materials, the individuality of each room contributes to a cohesive whole.

Color and texture punctuate form and function

THE RESULT

CONNECTED SPACE, CONNECTED  FAMILY

Our homeowners now have both indoor and outdoor living with playful spaces amplified through thoughtful treatment of texture, color and light. The open, airy second floor is the center of family activity. We connected it physically and visually to the play space in the rear yard and to the private bedrooms above and below via the open staircase. The connections that are made architecturally now reflect family connectivity, the value placed on quality of life and a home ripe for memories to be made.

VIEW Residential PORTFOLIO

Maximum Outdoor Living In Noe Valley

TYPE: Single Family, Developer Collaboration
LOCATION: Noe Valley, San Francisco
VIEW PROJECT

Modern Home Makeover In Sea Cliff

TYPE: Single Family Home
LOCATION: Lake Street Area, San Francisco
VIEW PROJECT

Redefine
your space

with Martinkovic Milford Architects

START THE DISCUSSION